ruimte maken voor standkachel

Verwarming

Standkachel Webasto 2000 ST Airtop. De webasto hebben we in de tussenwand (wangen van de auto) achter de bijrijdersstoel geplaatst. De inbouw hebben we gedaan als bij een schip. Geen uitlaat van verbrandingslucht naar onderkant auto (wat gebruikelijk is), wat waterschade kan opleveren bij bijv. rivierdoorwading, maar met verlengde (geluidsgeisoleerde) uitlaat met demper naar een hoger punt aan de achterkant van de auto. De warmelucht uitlaat hebben we zo gebouwd dat we ook een warmeluchtleiding naar de daktent kunnen leiden zodat we bij ijskoude nachten niet in een bevroren bed hoeven te kruipen.

 

 

 Afwerking

 

In het achterste deel van de auto hebben we de oorspronkelijke zijwanden (karton met plastic bekleding) vervangen door berkenhout. Berken is licht. Tussen de buitenkant van de auto en de binnenwand is veel ruimte beschikbaar die wij benut hebben door hier de appatuur (omvormer, standkachel, waterpomp en -filter enz) in te bouwen en door alle electiciteitsdraden achter de wanden weg te werken. De overige ruimte benutten we als opbergruimte

Het berkenhout is een stuk sterker dan het oorspronkelijke materiaal. Een ander groot voordeel is dat je er in een handomdraai van alles (kabels /slangen /filters /pompen /kranen/enzenzenz.) aan kunt bevestigen.

 

 

Ruimte na inbouw apparatuur

 

 De electriciteit (tweede accu, bedrading, omvormer, meterkast),  het water (het pompje, waterfilter, waterleidingen) en de standkachel hebben we ingebouwd onder de motorkap en achter de wanden van de auto zodat de ruimte in de cabine volledig beschikbaar blijft.

 

  

 

 

Waeco CF 50 compressorkoelkast

Keuken

 Koken doen we buiten -op losse brandstofbranders- en afwassen ook. In de auto hebben we daar geen mogelijkheden voor gebouwd (fornuis, aanrecht). We proberen nog een oplossing te vinden om bij slechte weersomstandigheden droog en beschut te kunnen koken.(bijv. een zeiltje over de twee achterdeuren spannen)

Wel beschikken we over een koelkast (Waeco CF 50 compressor -géén inbouw- koelkast). Onmisbaar voor het werk van Emiel (vervoer medicijnen). Op reis is de koelkast praktisch om etenswaren in te bewaren. Maar wij denken vooral te gaan genieten van de ontstellende luxe van een koud drankje.

  

 

daktent

Slaapkamers

We hebben de beschikking over twee slaapkamers: één in de auto, en één op de auto

* Op het dak hebben we de daktent geplaatst, een Maggiolina Extreme. Daarin ligt een matras (210 x 140 m.) met een schapen topdek. En natuurlijk ons 2 persoonsdekbek en hoofdkussens.

* In de auto: In een handomdraai is het mogelijk om een slaapplaats te maken van circa 1.30/2.00 m. De extra slaapplaats gebruiken we als logeerkamer, maar gebruiken we ook wanneer de omstandigheden (veiligheid, weer) dusdanig zijn dat slapen op het dak geen pretje is.  

TerugVerder