Watervoorziening

 

Simpel gezegd komt onze watervoorziening neer op het volgende: 2 jerrycans van 25 & 30 liter, een waterzak zodat we bij bijzondere omstandigheden 20 liter extra kunnen opslaan, een waterfilter (British Berkefeld/Ultracarb), een eenvoudig automatisch 12V waterpompje, waterleidingen, 2 waterpunten voor ongezuiverd en gezuiverd water, een kraantje en een douchevoorziening.

 

Jerrycans & waterzak

We hebben gekozen voor jerrycans, aangevuld met een multifunctionele bagagezak die tevens als waterzak kan dienen.

Belangrijkste reden is dat we flexibel willen zijn met het water. We starten met 55 liter (jerrycans) en beschikken over de mogelijkheid om mbv een waterzak het aantal liters op te schroeven naar 70 liter. En dan hebben we ook nog een was-ton op het balkon met 24 liter... 

Een ander voordeel is dat we, wanneer we over voldoende drinkwater beschikken,  de keuze kunnen maken om een jerrycan op het dak te vervoeren. Laat de zon maar lekker branden zodat wij van een heerlijk verwarmde douche kunnen genieten.

De jerrycans die we gekozen hebben hebben een grote dop zodat ze makkelijk te reinigen zijn.

  

waterfilter & pomp bevestigd aan zijwand

Waterfilter

Omdat we het niet zien zitten om constant drinkwater te kopen, hebben we een zuiveringssysteem aangelegd. Wij hebben gekozen voor het British Berkefeld waterfiltersysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om van Amsterdams grachtenwater betrouwbaar drinkwater te maken.

Met behulp van een keramisch ultracarb filterelement worden bacteriën, virussen, chemicaliën en zware metalen uit het water verwijderd.

Wij hebben de leidingen zo gelegd, dat uit de kraan het gefilterde water komt, en uit de douchekop (die ook als kraan fungeert) het ongefilterde water komt.

 

Stromend water

We hebben gekozen voor een eenvoudig 12V waterpompje waarmee we het water in diverse richtingen kunnen pompen.

De waterleidingen hebben we zo aangelegd:

-  waterstroom vanuit de jerrycan door waterfilter naar “schone” kraan

-  waterstroom vanuit de jerrycan ongefilterd direct naar waterpunt (douchekop) in de achterdeur van de auto

-  waterstroom van buiten de auto (bijv. rivier, of waterpunt buiten de auto) door waterfilter naar jerrycans 

-  waterstroom van buiten de auto rechtstreeks naar de douchekop. Deze mogelijkheid biedt ons een superdeluxe douche-toepassing, waarmee het mogelijk is om een  onbeperkte waterstroom te creeëren van een  waterpunt buiten de auto naar onze douchekop!! Zo kan Emiel óók op reis zo nu en dan uuuuuuuren douchen.

TerugVerder