We zagen er nogal tegenop om een website te gaan maken. De kennis ontbrak, maar de zin om deze kennis te verwerven ontbrak ook.

Tel je beide constateringen op, dan kom je tot het eindresultaat:  geen website.

Toch hebben we een website. En nog steeds hebben we er geen greintje verstand van.

Wil je weten hoe dat kan? Kijk eens op www.strato.nl.

 

Het werkt als volgt:

Wanneer je een pakket gekocht hebt (eerste jaar een euro per maand, daarna ietsje meer) kun je via hun site met een inlogcode inloggen op jouw persoonlijke site.

Op deze site vind je een berg voorbeeldsites waar je er ééntje uit kiest (strato-sites zijn niet erg origineel, je herkent ze snel). Dan kies je er een leuk kleurtje bij, richt je de linkerbalk in (kun je op elk moment nog aanpassen) en knipt vanuit Word  (natuurlijk kun je ook rechtstreeks op de site typen) de teksten op de site, plakt er een paar fotootjes bij, drukt op de knop "publicatie" en hoepaaa, je staat op internet.

 

Werkelijk waar. dit is websites maken voor dummy's, voor linkshandigen, voor ongemotiveerden, voor iedereen die fysieke verschijnselen krijgt wanneer "iets" wat lijkt op een computerprobleempje opdoemt. 

 

Een voordeel voor ons is, dat je bij dit pakket geen extra programma's hoeft te installeren op de computer. Alles werkt via internet. Overal waar wij kunnen beschikken over een (niet te beroerde) internetverbinding kunnen wij onze site bijwerken.