Let Op: rechts onder op de pagina staat "verder", Dat is de link naar de volgende bladzijde.

 

 

Het bouwen van de werk- en reisauto:

 

De Toyota landcruisers (het spartaanse model zonder electronica) worden meestal aan het werk gezet, trekken dan vaak de zwaarste lasten, óf ze mogen flaneren (reizen) langs 's werelds mooiste plekjes. Onze auto mag het beiden doen: werken én reizen.

Omdat zij voornamelijk wordt ingezet voor het werk, zijn onze keuzes er op gericht om er een comfortabele werkauto van te maken waarmee je ook prettig kunt reizen.

 

 1HZ = type motor, loopt al sinds 1990.

J = jeep, terreinauto, 4x4, 4WD.

78 = model type 8 uit de 7 reeks. Opvolger van de bijna identieke HZJ75, met oa. bladveren voor.

4,2 l. motor zonder turbo, diesel

 

Zoveel mogelijk hebben we zelf gedaan. Gewoon, omdat we dan precies weten hoe het in elkaar zit en daardoor onderweg makkelijk kunnen aanpassen en repareren. Omdat we het leuk vinden om te knutselen en om te denken. Al sleutelend is veel bedacht en ontstaan. Maar ook omdat het werkelijk onbetaalbaar is om al onze wensen door ingehuurde handen te laten uitvoeren.

 

Wat we niet zelf konden uitvoeren (bijv. het bouwen van de lades) hebben we laten uitvoeren door bedrijven die het op prima vonden dat wij ons er mee bemoeiden en die het vanzelfsprekend vonden dat wij zelfs meebouwden.

 

We kunnen één ding zeggen over dit onderdeel van de voorbereiding. 

Het kost tijd! Echt héééél véééél tijd!

 

Wij hebben ongeveer een jaar lang veel tijd besteed aan het bouwen van onze auto. Maar we bouwden niet continu. Veel tijd heeft het gekost om materialen en oplossingen te vinden. Én om te denken!

Voordat we begonnen werd ons verteld dat je ongeveer 1/3 tijd nodig hebt om te denken, 1/3 om te zoeken en slechts 1/3 om te bouwen. Bij ons heeft het zoeken en bouwen de meeste tijd in beslag genomen.

 

Begin je zelf ook al zin te krijgen om jouw eigen toyota landcruiser te bouwen?

Klik dan hier én hier ! Dan kun je dé bouwplaat met bouwtekening voor je modellandcruiser downloaden. En als je toch liever die Landrover Defender bouwplaat wilt... klik hier.

 

 

 Afmetingen Landcruiser HZJ 78 Long Body

Afmetingen Toyota Landcruiser www.flipflopsonholiday.com

 

 

 

Electriciteit / verlichting

Watervoorziening

Verwarming, afwerking, keuken, slaapkamers

veiligheid, overige aanpassingen aan auto

bedrijfswageninbouw

Verder