Hieronder volgen een aantal "links". Er komen er tussendoor nog meer, evenals van de reizigerssites van andere gekken net zoals wij. 

 

Accu's

Als 2e of huishoudaccu gekozen voor Nothstar http://www.northstaraccu.nl/accus.html en gekocht bij http://www.dkolie.nl/ ook al lijkt dat misschien niet zo.

Startaccu: http://www.varta-automotive.nl/index.php?id=382&L=13

 

ADAC (carnet de passage)

http://www.adac.de/ReiseService/tourset_reisefuehrer/tipps/Carnet_de_Passage/default.asp?ComponentID=79790&SourcePageID=115467%230 

Wij vinden de ADAC-site een oerwoud waarop we vaak verdwaald zijn. Via deze site is het ons eigenlijk nooit gelukt om op de goede plek terecht te komen. Wel kwamen we op de goede plek op hun site via de ANWB-site of al googelend.

 

Autoverkoopadressen:

www.all-american.nl  All American in Kaatsheuvel (alleen nieuwe auto's). Verkoop van nieuwe auto's en van onderdelen zoals een dashboardbakje.  Ze zetten ook heerlijke turbo's op je auto, desnoods met intercooling. Zij beheren ook de site: http://www.houseofcruisers.nl/ en http://www.landcruiseradventure.nl 

http://rv4wd.nl  RijkVerkerk in Harderwijk (nieuw en tweedehands)

 

Autogarages, gespecialiseerd in de landcruiser

Rocco: http://www.expeditionunlimited.nl  Zelf klussen is het motto, maar laten doen kan ook. Goed en betrouwbaar adres.

Rijk Verkerk http://rv4wd.nl Heerlijk adres waar ze alle tijd nemen voor uitleg.

Autobedrijf de Laat: www.delaatauto.nl  Niet gespecialiseerd in de landcruiser, maar in BMW en Peugot. Voor ons een topadres dat ons goed op weg geholpen heeft.

 

Autoverenigingen:

Landcruiserclub: www.landcruiser-club.nl

Anvt: www.anvt.nl  vereniging van enthousiaste terreinrijders

 

Auto-ombouw en inbouw adressen

Van Berne in Hedel. www.vanbernehedel.nl Hun site is niet representatief voor wat zij kunnen, maar ze doen en kunnen alles! Wanneer je een lange-lade-inbouw wilt, bel ze gewoon op!

Camperbouw Hoek van Holland.  www.camperbouw.nl/  Maken van een Landcruiser in een handomdraai een camper.

Innovation camper: www.innovation-campers.de  Als je een beetje nieuwsgierig bent, en je wilt zien wat je allemaal van een standaard landcruiser kunt maken, bezoek dan deze site. Zij draaien hun hand er niet voor om, om van een auto een comfortabel huis te maken

www.toms-fahrzeugtechnik.de

www.special-mobils.com

Voor alle elektra spullen en veel meer: www.conrad.nl

http://www.denottercarsystems.nl/ waar enthousiaste Albert ons alarm heeft ingebouwd.

 

Bearlock: www.bearlock.nl  Het enige adres voor een supersimpel mechanisch slot waarmee het voor dieven onmogelijk wordt om de auto te verplaatsen.

 

Stoelreparatie: mkarreman@xs4all.nl en www.landcruiserstoelen.nl Michel uit Tiel heeft heel veel liefde voor Toyota Landcruiser stoelen en wil ze graag voor je repareren met leer of net wat jij wilt.  Dat kan hij ook goed en vakkundig, geeft je zelfs een ruilstoel zolang je de jouwe kwijt bent! 

 

Tectyleer-adres: www.vanhintum.eu in Berghem. Wordt erg grondig, na goed wassen en drogen voorzien van zo'n niet meer roestende bruine laag. Van binnen en van buiten. (stuk beter dan de website waar je terecht komt....)

 

Daktenten:

Voor ons was het belangrijk dat slaapzak en kussens in de daktent kunnen blijven liggen wanneer de tent ingeklapt is. Dit scheelt veel ruimte in de auto. Bij de topsleepertenten en de howling moon kan dat.

http://www.topsleeper.nl/indexhome.html

http://www.howlingmoon.co.za/RoofDeluxe.html

http://www.hannibal.co.za/Default.asp?pageid=541

http://www.eeziawn.co.za/s3roof.html

 

Internet:

Jouw site goed vindbaar op Google?

www.google.com/webmasters/tools

Onderweg internet vrije hotspots beter vinden ? Kijk bij de communicatiepagina.

http://www.schouwenweb.nl/ of www.2com.nl

 

Kaarten: landkaarten/routekaarten

http://www.lib.utexas.edu/maps/  Op deze site vind je de kaarten die we op deze site hebben gebruikt.

http://www.travbuddy.com/world-travel-map Leuke site wanneer je graag wilt weten welk percentage van het aantal landen in de wereld jij reeds bezocht hebt. Je klikt aan welke landen je bezocht hebt, de computer maakt de rekensom en toont de ingekleurde wereldkaart.

  

Koelkast

http://www.engelaustralia.com.au/. Door velen beschouwt als de beste compressorkoelkast ter wereld.

http://www.waeco.com Onze keuze. Ivm het gewicht en kosten (beiden stukken lager). Testresultaten waardoor beide concurenten te vergelijken zijn ontbreken. Beide merken staan goed bekend.

http://www.nationalluna.com/ is de derde.

  

Ladesystemen, standaardproducten passend voor landcruiser HZJ 78

www.sterk-vakwerk.nl Voor ons was dit de enige serieuze standaardoptie die binnen Nederland leverbaar is. Voordeel: best passende standaardproduct. Nadeel: veel ruimteverlies, gebruik zware materialen.

http://www.blackwidow4wdstorage.com

http://www.tanami4wd.com.au

http://www.africanoutback.co.za

Onze lades zijn op maat gemaakt.

 

Medisch:

http://www.lcr.nl/ Waar ook de GGD zijn informatie haalt over alle vaccinaties wereldwijd.

http://www.travelclinic.com/ Havenziekenhuis Rotterdam, waar alle sailors van de wereld en dus hun informatie bijeen komen.

 

Navigatie:

Garmin:  www.garmin.nl Onze keuze is de Garmin eTrex Vista HCX. Reden: klein (en daardoor handig bij zowel wandelen als autorijden). Gevoelige sensor (enige kleine apparaat dat dat op dit moment (2008) heeft. Grote geheugenkaart (handig bij downloaden van kaarten).

Zie ook de GPS navigatiepagina voor meer links naar info, tracks en kaarten etc.

 

Opbergbakken:

Veel reizigers kiezen voor mooie aluminium bakken. Prima keuze. Maar het volgende merk maakt betaalbare plastic bakken die onverwoestbaar zijn: http://www.reallyusefulproducts.co.uk/netherlands/html/boxdetails.php Te koop bij Office Center.

 

Outdoorspullen:

www.globetrotter.de mooie zaken in Duitsland

www.technolyt.nl van outdoordacht

www.completeoutdoors.co.uk outdoorwebwinkel in Engeland.

www.ikgaopreis.nl site

 

Raamfolie

Dit werkt warmtewerend en inkijkwerend (vermindert inbraakgevoeligheid). Dit hebben wij overigens niet toegepast. Veel mogelijkheden vind je op www.dekockglasfolie.nl

 

Reisgidsen.

Wij maken gebruik van reisgidsen van de volgende makers:

Bradt travelgide: www.bradt-travelguides.com Sommige reisboeken (bijv. Botswana) zijn gewoon een gezellige en geweldige informatieve reisgenoot.

Reiseknowhow: www.reise-know-how.de Duits en oerdegelijk.

Lonely planet: www.lonelyplanet.com

Op het moment dat wij onze boeken kochten was de koers van de pond erg laag. Onze boeken hebben wij in Engeland via www.amazon.co.uk gekocht.  

 

Slippers

Keen: http://www.keenfootwear.com/ Voor ons zeker de lekkerste slippers die bestaan. Slippers die de wereld aankunnen. Sterke en comfortabele zool.

Crocs: http://www.crocs.nl of beter www.crocs.com ? ...

http://slippers.startpagina.nl/ met ook onze site vermeld ...

 

Verkooppunten auto- en reisspullen op internet:

http://www.expeditionunlimited.nl/

http://www.destinationadventure.nl/ (verkopen o.a. het waterfilter)

 

Verwarming

www.tooltechniek.nl . De inbouw van de webasto kachel hebben we zelf gedaan. Dit bedrijf heeft ons geholpen met de bijzondere aansluiting

http://www.webasto.nl/home/nl/homepage.html We hebben erg getwijfeld tussen een kachel die de motor voorverwarmd en een standkachel. Wij hebben gekozen voor de standkachel omdat daarmee de cabine beter verwarmd wordt. Onze keuze is de Webasto 2000 ST Airtop.

 

Waterzuivering:

http://www.britishberkefeld.com/ceramic.html

http://www.ultracarb.com Brittish Berkefeld in combinatie met het ultracarb filter is onze keuze: prijs/kwaliteit verhouding is erg goed.

http://www.seagull-wasserfilter.de goede, maar ook zeer kostbare waterfilters

http://www.katadyn.ch Zowel handpompjes als inbouwfiltersystemen.

http://www.msrgear.com/watertreatment  Idem.

www.steripen.com kijk eens naar de steripen classic. Met UV licht wordt het water gezuiverd.

 

Wifi en draadloos internet:

Voor het opsporen en beter ontvangen van vrije wifi netwerken of hot spots: Deze hebben wij gebruikt http://www.2com.nl/shop/0,86,Camperforum-Aanbieding-3.html Is alleen iets te chinees poppenspul bij ons gebruik, werkt echter goed.

Alternatief: http://www.schouwenweb.nl/Webwinkel-Product-1782962/Engenius-802.11b-g-Outdoor-AP-CB-CR--(27dBm).html met lange UTP kabel.

Zie ook onze communicatie pagina onderaan.

 

Geld:

http://www.mastercard.com/us/personal/en/cardholderservices/atmlocations/index.html Waar alle ATM pinautomaten in de wereld van mastercard staan.

http://visa.via.infonow.net/locator/global/jsp/SearchPage.jsp waar alle pinautomaten ATM's van Visa staan.

http://www.xe.com/ucc/full/  voor de wisselkoersen wereldwijd of http://www.travelstreet.com/travelstreet_site/nuttige_info/exchangerates/content.cfm?taal=D&travelstreet_pad=Home,Wisselkoersen

 

 

 

Nog over de auto:

www.toyota.co.jp/worldwide/toy diesel

http://www.markerink.org/WJM/HTML/main_4x4.htm met alle (?) links naar 4x4 info ...