Auto(rij)les

 

Een bijzonder leuk onderdeel van de voorbereiding is het rijklaar maken van onszelf. We zijn op rijles gegaan en hebben mogen ervaren waartoe onze auto in staat is. Zo hebben we een cursus modderrijden in Ermelo gevolgd, in Oss op het motorcrossterrein met 4wdautomagazine geploeterd en een woestijncursus (zand, zand en nog eens zand) in Marokko met nog 7 anderen gedaan. Eerste bultje van een meter of twee rij je jezelf vast, eind van de week doe je dat bultje in z'n achteruit omdat je die andere 20 meter hoge duin op wil!h

Verder waar mogelijk in Nederland op motorcrossterreinen vertoefd of door de polders gereden.

 

Landcruiserclub

woestijncursus Marokko

Al voordat we zelf een landcruiser hadden, is Emiel lid geworden van de toyota landcruiserclub. Saskia vond dit onzin (hè nee Emiel, we worden toch geen lid van een a-u-t-o-c-l-u-b-j-e). Dit was bij nader inzien toch een goede zet. Het heeft ons veel contacten opgeleverd. Met liefhebbers die veel kennis hebben of zelf veel gesleuteld of gereisd hebben. Al wordt er binnen deze club vrijwel alleen over auto's gepraat, het freakgehalte is bijzonder laag (daar denken mensen die niks met auto's hebben heel anders over). Activiteiten zijn gericht op het uitwisselen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden. Bijv. de rijcursussen in Ermelo en de woestijncursus, maar ook sleutel- en lascursussen. Omdat wij graag meer ervaring op wilden doen met autorijden zijn wij via leden van de landcruiserclub in contact gekomen met de ANVT. Na één dag proefdraaien is Saskia (hè nee Saskia, dat méén je niet) lid geworden van die club.

  

 

Anvtfoto: nicht Loes leent auto 

Een actieve en professionele 4x4 vereniging waarbij niet gesleuteld en gepraat, maar alleen gereden wordt. Je treft hier de zeldzaam gelukkige combinatie aan van mannen, auto’s, modder en broodje 'knak'.

Elke maand organiseren zij een activiteit op een (bijv. motorcross) 4x4 terrein ergens in Nederland. Activiteiten zijn goed georganiseerd naar verschillende niveau's, gekoppeld aan vereisten waaraan een auto moet voldoen -bijv. een lier, sperren-. De niveaus zijn op het terrein goed aangegeven. Behulpzame organisatie, grote bereidheid om tips en adviezen te geven) en veel behulpzame leden.

De leden rijden zeer uiteenlopende merken 4x4 aangedreven auto’s. Veel auto's zijn geprepareerd om in alle omstandigheden te rijden en duiken het liefst overal met hun (auto)neus in. Onze auto is dat niet.  De onze rijdt zélf met zijn banden over de weg naar het terrein ipv. op de ambulance (platte aanhangwagen). Maar desondanks is er ook voor ons genoeg uitdaging en is het een prima vereniging om 4x4 rijervaring op te doen.