route wereldkaart gepland

 

 

het plannen van onze route, Nanke wijst ons de weg en op de achtergrond kijkt de schildpad, Carl, mee of hij nu ook wel weeer opgehaald wordt in Berlijn.

Rondje Andersom

 

In ons oorspronkelijke plan koersten we eerst naar Mongolië, om vervolgens via de Stanlanden, Iran, het Arabisch schiereiland naar Afrika te trekken. Nu we

een aantal maanden later vertrekken vinden wij de weersomstandigheden waarin we dan terecht komen te bar om dit plan overeind te houden.

Maar wat blijkt? Wanneer we ons route volledig omdraaien, de neus van onze auto precies de andere richting in sturen, blijken de weersomstandigheden

opeens weer een stuk rooskleuriger te zijn.

Vandaar dat wij ons oorspronkelijke plan laten varen en we een super reis hebben met het rondje Andersom.

 

Rood is het deel van de wereld waar wij ons tijdens onze voorbereiding op

hebben gericht.

 

 

De route

We starten in Berghem.

Via Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, Bosnië Herzegovina, Servië Montenegro, (Roemenië), Bulgarije en Turkije reizen we in een -voor ons- straf tempo naar Syrië en Jordanië, waar we voor het eerst ons anker uitgooien en in een sukkeltempo gaan rondtrekken. We hopen dat het mogelijk is om vanuit Jordanië een kort uitstapje te maken naar Jerusalem, Israël.

 

Vanuit Jordanië zoeken we onze weg naar Afrika. Misschien reizen we via Saudi Arabië naar Soedan, misschien wordt het Egypte - Soedan.

Vevolgens zakken we af naar Ethiopië, Kenia, Rwanda, Oeganda,Tanzania. Graag willen we genieten van de Afrikaanse mensen, natuur en dieren.

 

Zeer waarschijnlijk zetten we Buca in Tanzania op de boot naar het Arabisch Schiereiland (Oman, Verenigde Emiraten). Wij vliegen achter haar aan en maken misschien een tussenstop op de Seychellen waar we kunnen genieten van een mooi onderwaterleven. Wij verwachten dat Oman een prettig vakantieland is waar je prachtige tochten door de woestijn kunt maken. Rijdend of lopend, lekker zwemmen in de Wadi's en prachtige duiken maken aan de Omaanse riffen.

 

Een alternatief voor de boot in de buurt van de Somalische kapers is een oversteek van Djibouti naar Jemen. Al lijkt de oversteek met auto knap lastig te zijn omdat op deze vaarroute alleen houten vlotjes ronddobberen. Onze auto heeft geen drijfvermogen, dus dobbert niet. En de brug die Bin Laden gaat bouwen met de stad El Noor City erbij, laat nog net iets te lang op zich wachten.

 

Via de Verenigde Emiraten (Dubai) reizen we per hypermoderne ferry naar Iran.

Vanuit Iran duiken we de "stan" landen in.

 

Het aangrenzende land is Turkmenistan, een land waar het vrijwel onmogelijk is om vrij rond te reizen. Er komt zelfs een "gids" in onze auto mee. Het bezoek aan dit land houden we om die reden kort. Van daaruit trekken we via Oezbekistan, Tajikistan naar Kyrgizië. De verblijfsduur in deze landen is sterk afhankelijk van de visa die we gaan bemachtigen.

 

En vanuit Kyrgizië start de één na laatste etappe: Via Kazachstan, Rusland, naar Mongolië.

Mongolië is hét land waar Emiel hoe dan ook naar toe wil. Waarom? Nog eventjes geduld svp. Zodra wij daar zijn hoor je dat vanzelf!

 

En na Mongolië zit er niets anders meer op dan huiswaarts te keren. Dat doen we via Rusland, Baltische Staten, Polen, Berlijn.

 

 

Het zal overigens niet de eerste keer zijn dat wij ons niet houden aan onze eigen reisplanning.

Wij kijken er niet van op wanneer ons plan onderweg drastisch wijzigt. Misschien noodgedwongen, omdat grenzen voor ons dicht blijven, maar misschien ook omdat ons hart iets anders ingeeft. Want voor ons geldt:

 

De bestemming is niet ons doel !

 

 

 

 

Nanke heeft voor ons onze route getekend op de wereldkaart !   legenda van de ingetekende route

Onze geplande route, door Nanke ingetekend. Zodat we

weten waar we naar toe moeten rijden...

 

Legenda geplande route

 

 

  ps. Wil je weten welk percentage van de wereld jij reeds bezocht hebt? Kijk dan eens op de volgende site: http://www.travbuddy.com/world-travel-map.  Klik de landen aan waar je gereisd hebt, de computer maakt de rekensom en toont de ingekleurde wereldkaart.

 

 

Wil je onze echt gereden route zien klick dan door naar route GPS en gps download.

Daar staan de kaarten in Google Maps, waarop je kan inzoomen etc.

 

Als je onze route per individueel land wilt zien kun je doorklikken naar de reisverhalen per land. Onderaan de pagina staat bij elk land een link naar Route GPS.