rondje kijken in de woestijn

 

Hello Jordan,

  

Jordanië, het land dat we voor de tweede keer bezoeken. De eerste keer was ongeveer 3 jaar geleden om onze vrienden Frank en Marine (www.theworldisbeautiful.nl)  te bezoeken die op dat moment met hun camper op weg waren naar Australië. Voordat we gingen werden we vaak gewaarschuwd. “Is het er wel veilig?”, “Pas je wel goed op”. We werden zo vaak gewaarschuwd dat we ons achter onze oren krabden en ons afvroegen of het wel verstandig was om te gaan. Maar eenmaal aangekomen schaamden we ons diep. Jordanië vonden we mooi, vriendelijk, veilig. Jordanië opende voor ons de poorten naar het Midden Oosten. We werden nieuwsgierig naar de omliggende landen en wilden méér. 

Na ons tweede bezoek aan dit land zijn we nog meer onder de indruk geraakt. In één woord wat we van dit landen: veelzijdig!. Mogen het twee woorden zijn: bizar veelzijdig!

We zijn onder de indruk van de afwisselende natuur,  De beroemde woestijngebieden,  weldadig groene vlaktes, the Kings Highway  waar koning Hoessein stiekem op zijn  motor met zijn vrouw koningin Noor reed als hij ontsnapte uit het paleis, een weg die je door de mooiste gebieden van Jordanië leidt. De Dode Zee waar je het gevoel krijgt zo licht als een veertje te zijn, het zoute water tilt je moeiteloos op. De Rode Zee met haar kleurrijke onderwaterwereld. De wereldberoemde woestijn Wadi Rum met het dieprode zand en de zandstenen heuvels. En dan is er nog de indrukwekkende cultuur. Geen toerist verlaat Jordanië zonder Petra bezocht te hebben. Ook in dit land vinden we de inwoners zo vriendelijk, zo behulpzaam.

Syrië en Jordanië stonden hoog op ons wensenlijstje en beide landen hebben onze verwachtingen dubbel en dwars waar gemaakt. We kijken dan ook terug op een geweldig en warm (wát een mensen) begin van onze reis. Na Jordanië verlaten we het Midden Oosten en trekken we een tijd door Afrika, waar we een paar landen in het vooruitzicht hebben die lastiger zijn.  Maar voor het zover is genieten we van onze laatste dagen in Jordanië.

Op de volgende pagina’s lees je de volgende verhalen

 

* Route door Jordanië

GPS kaart Jordanië

* Paardenkliniek Petra

* Filmpjes pagina 1, pagina 2 en pagina 3.

 

(of je komt er vanzelf met "verder" rechtsonder in beeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder