Op weg naar Syrië

 

We zijn op reis! 

Amper een paar kilometer van de grens van Syrie verwijderd. We kijken terug op een makkelijk verlopen reis, iets extra's en halen de vertrektijd uit Nederland in in Cappadocië. En dat in een bijzonder landschap, bezaaid met puntmutsjes.

 

 

Op de volgende pagina's lees je: 

 

* Cappadocie

Cappadocië is onze eerste echte tussenstop op weg naar Syrië.

We zijn in Göreme, de centrale plaats van dit Unesco-gebied. Een toeristenparadijs waar ‘t je aan niets tekort komt. Wil je paardrijden? of rijden met quads? Ballonvaart, brommertje? Of wil je liever een toertje maken? Aan niets is hier gebrek.

Midden in deze drukte wonen wij even in een rustige boomgaard pal in ’t centrum. Eigenlijk heet het een camping, maar buiten een toilet, een leeg zwembad, douche en waslijn is hier weinig te beleven. We zijn de enige gasten. Het bevalt ons goed.

 Lees het hele verhaal: Cappadocie

 

* De reis naar Syrië verloopt voorspoedig.

Van controlerende douaniers en corrupte politieagenten hadden we geen last. Eén keer worden we opgeschrikt door een strenge douanier. Hij tikt een paar keer op de zijkant van de auto, kijkt vervolgens streng en beveelt: AUFMACHEN!

Lees het hele verhaal: reis naar Syrië verloopt voorspoedig

 

* Wij wensen tandartsenpraktijk Berghem veel succes

Onze tandarts maakt met haar collega’s een tandheelkundige expeditie naar Nepal.

“het lijkt me zo bijzonder om iets te doen aan ontwikkelingswerk” Dit ideetje werd een plan, de bestemming werd Nepal.  Er was weinig voor nodig om de collega’s van tandartsenpraktijk Berghem enthousiast te krijgen. De één na de ander sloot zich aan en op 27 oktober  vertrekken ze.

Wil je het krantenartikel lezen dat over deze expeditie geschreven is, klik dan door op: Berghemse tandartsen gaan Nepalese ‘god van de kiespijn’ helpen.

Tijdens hun avontuur zijn ze te volgen op www.tandartsenpraktijkberghem.waarbenjij.nu

  

 

  

 

 

 

Verder