Wij zijn nog niet op reis. Hoeveel dagen nog ? kijk onderaan bij reis en route

 

Buca's vuurdoop.

 

Rechts een meter brede berm vol begroeit met lang gras tot de aardewal waarachter een groen weiland ligt.

Een smalle en bochtige weg zoals er zo vele in de Ardennen zijn.

Rustig toeren en genieten van de omgeving totdat de wagen volgeladen met hooi de bocht om zeilt en wij uitwijken in die groene berm… en dan blijkt ineens dat het een volgegroeide sloot is… Buca op zijn kant !

 

 

    

Met de toeschouwers

 

ligt Buca in de sloot

 

We schuiven een paar meter door en horen boven ons een klap. "Oh nee, de daktent is aan gort! Die is maar van kunststof en klapt nu tegen de bomen die op de aarde wal staan" denken we nog….

"een gat erin … ? … en dus moeten we op zoek naar een nieuwe daktent, of repareren en dat halen we nooit meer voor oktober !!!"

 

 

Het spoor begint bovenaan in het gras en loopt tot in de sloot.

 

Maar goed we staan stil, kruipen eerst door de linkerdeur (die nu boven ligt) eruit, en zien al een boer aan komen lopen.

Wij hebben niks, en Buca ? Wel, eerst haar maar uit de sloot trekken.

 

 

  

   

Hoe krijgen we haar weer op de weg ?

 

De tractor ondersteunt Buca.

 

Met hulp van de traktor van de boer wordt onze achterkant vastgehouden. Super handig dat we die ogen aan de bumper hebben gemaakt ! (zie foto nr 30) Dan zetten we de sperren aan en rijden langzaam naar voren. Een laatste rukje voor, zodat Buca zelf uit de sloot rijdt.

Nou, als reddingsactie is deze geslaagd. Oefening voor barre tijden in donker Afrika of een eenzame steppe in Kazachstan ?

 

Dan de schade aan de rechterkant van onze Buca opnemen > De kop van de snorkel is afgebroken en de tent heeft niks !!! Nou ja, enkele groene strepen van wat takken van de boom.

Een knipperlichtje rechts moeten we vervangen en de rest kunnen we er gewoon met goede shampoo af wassen ! 

                                    "Quel bonheur! Les dommages à la voiture sont NIHIL !!!"

 

 

Nou, dat valt mooi mee !

 

 

 

We worden gefeliciteerd, zoeken nog wat brokstukken van de snorkel (onze luchtinlaat voor de motor) en rijden opgelucht naar huis. Ook na dit ongelukje kunnen we met zekerheid zeggen:

 

we vertrekken 4 Oktober voor een jaar op wereldreis