Over Pater Jan in Tanzania heeft Meike van der Flier een stukje geschreven dat gepubliceerd is in het Brabants Dagblad. Hier als pdf

 

 

Pater Jan Brabants Dagblad

 

 

 

Op internet verscheen op 27 april 2010 het volgende stukje met twee foto's bij het Brabants Dagblad. Hier de link naar het origineel.

 

Onderaan deze pagina "verder" naar het artikel dat woensdag 22 december 2010 verscheen.

 

U bevindt zich hier › Regios › Oss

Reizigers Emiel en Saskia bezoeken pater Jan

door Meike van der Flier. dinsdag 27 april 2010 | 17:40 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 27 april 2010 | 17:53

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Saskia Raaijmakers op bezoek bij Pater Jan in Tanzania, samen zijn ze op een meisjesschool.

Saskia Raaijmakers op bezoek bij Pater Jan in Tanzania, samen zijn ze op een meisjesschool.

Saskia Raaijmakers op bezoek in dorpsschool bij Pater Jan in Tanzania.

Saskia Raaijmakers op bezoek in dorpsschool bij Pater Jan in Tanzania.

1/2
 
Op Dierendag in oktober vorig jaar vertrokken ze: Emiel Brouwers en Saskia Raaijmakers uit Berghem.

 

 

Met hun zelf omgebouwde landrover die ze de naam Buca gaven, begonnen ze aan een reis door Afrika en Azië. Die, zo is de bedoeling, een jaar zal duren. De kilometervreters doorkruisten achtereenvolgens vanuit Europa Turkije, Syrië, Jordanië, Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia en Oeganda. Ze zijn nu halverwege hun reis en hebben ruim 23.000 kilometer afgelegd.

"Afrika hebben we achter ons, Azië ligt nog voor ons", melden ze via e-mail. "We genieten van een soort vakantie in onze reis. Hier in Dubai, in het Midden-Oosten, is onze auto net aangekomen uit Tanzania. De auto moest op de boot en die deed er een maand langer over dan wij met het vliegtuig. In de tussentijd hebben wij genoten van Oman. In Dubai is alles groots of nog beter. Je kunt er de gekste dingen doen, zoals skiën in een hal, de grootste afdaling indoor terwijl het buiten 40 graden is."

 

In Tanzania bezochten de wereldreizigers pater Jan Somers uit Vorstenbosch. Vlak voor hun reis waren ze al bij hem in Vorstenbosch, toen hij op verlof was bij zijn broers Rini en Tini, die spullen inzamelen voor de missie van hun broer. Jan Somers (69) had er toen op aangedrongen dat Emiel en Saskia bij hem langs zouden komen in Bukimbi. Pater Jan (69) blijkt in Tanzania father John te heten. Hij leidde de dierenarts en personeelsadviseur daar rond langs verschillende scholen in het dorp.

Lees meer in het Brabants Dagblad van woensdag.